Руският президент Владимир Путин подписа укази за признаване на Херсонска и Запорожка

...
Руският президент Владимир Путин подписа укази за признаване на Херсонска и Запорожка
Коментари Харесай

Путин подписа укази за признаване на Херсонска и Запорожка област за независими

Руският президент Владимир Путин подписа укази за признание на Херсонска и Запорожка област за самостоятелни територии.

Това заяви формалният портал за правна информация на Руската федерация. " В сходство с общоприетите правила и правила на интернационалното право, признавайки и потвърждавайки правилото на пълноправие и самоопределяне на народите, залегнал в Устава на Организацията на обединените народи, вземайки поради волята на народа на Херсонска област на референдума, извършен на 27 септември 2022 година, с актуалното вземам решение: Да признае суверенитета и независимостта на Херсонска област ", се споделя в документа.

Вчера представителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи, че през днешния ден ще се проведе церемония по подписването на съглашения за присъединението на четири нови територии - Донецката и Луганската национална република, както и Херсонската и Запорожската област - към Русия. 
Церемонията по подписването на договорите за присъединение на нови територии към Русия ще се състои на следващия ден в Големия кремълски замък в зала " Свети Георги " в 15:00 часа локално време.
Дмитрий Песков, представител на съветския президент

Руският президент ще произнесе огромна тирада на това събитие. В петък Путин ще организира заседание с непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Руската федерация и ще беседва с задгранични водачи, сподели представителят. Лидерите на четирите сепаратистки района в Украйна, следени от Русия, към този момент са в Москва, с цел да завършват анексията на тези територии след гласоподаване, несъмнено като подправено от Киев и Запада. Става въпрос за 15% от Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област в Южна Украйна.

После договорите ще бъдат утвърдени от съветския парламент, а Путин ще произнесе тирада пред депутатите и сенаторите.

След това се чака Москва да разшири нуклеарната си отбрана и над тези зони, защото ще ги счита за съветска територия. А популацията на четирите региона ще може към този момент да бъде мобилизирано за войната в Украйна.   

4-те региона организираха сред 23 и 27 септември по този начин наречени референдуми за анексиране към Русия.

В петък в Москва се провеждат празненства. Градската администрация разгласи, че ще затвори някои улици в центъра, по-специално към емблематичния „ Червен площад “, където се построява сцена.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР